Inkokta päron med kanel

Idag har jag gjort något som min mamma alltid gjorde när jag var liten. 
Kanelpäron.
Så gott 🤗
 
 
 
Skala, dela och kärna ur päronen 4-6 st lägg i vatten med lite citron så de inte mörknar
 
Koka sockerlag på 4 dl vatten och 2 dl socker tillsammans med kanelstången
 
Lägg i päronen och låt koka tills päronen blivit mjuka ca 20 min.
 
Lägg över päron med lag i burk och låt svalna
Får nästan lite hemkänsla när jag känner kaneldoften i köket.
Upptäckte idag att fåglarna gillar päronen lika mycket som jag, så tyvärr är det många hackade päron i trädet 🥺 men några burkar blev det. Ska komma ihåg att plocka päronen lite tidigare nästa år. Men lite finns kvar så kan bli ett par marmeladburkar oxå 😀
 

Kommentera inlägget här :