Biscotti med Saffran

Saffransbiscotti är ett måste till jul funkar både till kaffet och till glöggen.
 
150 gram mandel
75 gram smör
3 dl strösocker
3 ägg
0,5 g saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Rör smör, socker och saffran poröst
Rör ner äggen ett i taget.
Hacka mandeln grovt
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel rör ner i smeten och rör tills allt är blandat
Dela degen i två delar och rulla ut till två längder.
Lägg på en plåt och platta till något
Daka i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader.
Låt längderna svalna lite och skär upp dem till skorpor lägg tillbaka bitarna på plåten.
Torka dem i ugnen i ca 30 minuter.
 
 
 
 
 
Taggar: Biscotti, skorpor;

Kommentera inlägget här :